Stäng

Farrow & Ball - nya färger 2016!

1 februari 2016 släppte Farrow & Ball 9 nya kulörer som varsamt tagits fram för att passa den nuvarande paletten och passa de rådande trenderna. Varje färg har som vanligt en egen historia bakom sig och fungerar bra med väl valda kulörer från Farrow & Ball. Nyheterna innehåller både mjuka neutrala toner men också starkare och mustigare färger. Nedan presenterar vi de nya färgerna och du kan handla alla i butiken eller här i vår webshop >>

 

SHADOW WHITE No.282
En ljusare neutral färg som funkar både för väggar eller som listfärg. Färgens namn kommer från tonen som skapas när man målar helt vitt i skuggigare områden i hemmet. Shadow white är väldigt fin tillsammans med tex Wimborne hite och Shaded White eller varför inte med den nya färgen Drop Cloth och French Grey.

 

Shadow White färg  Shadow white No 282  

Kulören Shadow White från Farrow & Ball. 

 

DROP CLOTH No.283

Den här färgen har tagits fram för att inte bli för gul eller för grå och fungerar utmärkt som en kontrast till något justare Shaded White eller Shadow White.

 

Drop Cloth  Drop Cloth 2016

Kulören Drop Cloth från Farrow & Ball. 

 

SALON DRAB No.290
En mustig brun ton som ger associationer till 1800-talets mörkare rum. Namnet Salon Drab kommer från den klassiska salongen och ordet ”Drab” är engelska för kulörer som helt saknar ljus. Salon Drab funkar utmärkt med Oxford Stone och London Stone eller för en färggladare känsla, tillsammans med Arsenic och Rectory Red.

 

  Salon Drab färg  Salon Drab burk

Kulören Salon Drab från Farrow & Ball. 

 

 

WORSTED No.283
Den här kulören är perfekt om man vill ha lite starkare ton än Purbeck Stone men ändå ljusare än tex Mole’s Breath. Perfekt som bakgrund om man vill använda sig av accentfärger som sticker ut. Namnet Worsted kommer från byn med samma namn. Byn fick ge namn åt den fina ull man tillverkade där. Worsted kallas på svenska för "borstad ull" och det ger en elegantare framtoning och används ofta till fina ullkostymer. Worsted är fantastiskt fin mot Stiffkey Blue och Purbeck Stone.

 

Worsted färg Farrow and Ball  Worsted Farrow and Ball  

Kulören Worsted från Farrow & Ball.  

 

CROMARTY No.285
Den här kulören är en ljusare version av Mizzle och är en mjuk ton som fungerar utmärkt med Light Blue eller tillsammans med Blue Gray och Drop Cloth.

 

Cromarty Farrow and Ball  Cromarty

Kulören Cromarty från Farrow & Ball. 

 

PEIGNOIR No.286
Peignoir är en ljust rosa ton med inslag av grått. En romantisk kulör med inspiration från feminina, tunna morgonrockar i silke. Mycket franskt, elegant och vackert. Den här mjuka och diskreta rosa tonen är vacker tillsammans med till exempel Dove Tale och Pelt. Eller varför inte tillsammans med Brassica och Inchyra Blue.

 

Peignoir  Peignoir

Kulören Peignoir från Farrow & Ball. 

 

YEABRIDGE GREEN No.287
Den är kulören hittades på en 1700-talsgård i Yeabridge i Somerset, England. Färgen upptäcktes när man skulle montera bort ett skåp och bakom, fann originalfärgen, som påminde mycket om gräset runtom huset. Den är aningen mer gul än Breakfast Room Green och lite mindre gul än Churlish Green. Fin tillsammans med Cooking Apple Green och Off-White.  

 

Yeabridge färg  Yeabridge farrow and ball

Kulören Yeabridge Green från Farrow & Ball. 

 

VARDO No.283
En riktigt vibrerande och vacker ton. En sk ”Vardo” är namnet på de klassiska hästvagnarna som användes av romer förr i tiden. De påminner lite om praktfulla cirkusvagnar och är ofta målade i just denna vackra kulör. Det är en grann färg i sann flamboyantstil. Blir extra fin tillsammans med mörkare grå toner och djupare röd, som exempelvis Radicchio.

 

Vardo färg  Vardo färg från Farrow and Ball 2016

Kulören Vardo från Farrow & Ball.  

 

INCHYRA BLUE No.289
Den här kulören togs först fram för att användas på det klassiska georgianska huset ”Inchyra House” för att funka med fasaden av sten och Skottlands grå himmel. Den här tonen kan gå åt både blått, grönt eller grått beroende på vart den används och i vilket ljus.

 

Inchyra Blue Från Farrow and Ball  Inchyra Blue färg från Farrow and Ball

Kulören Inchyra Blue från Farrow & Ball. 

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Hos oss får du mer rabatt ju mer du handlar. Upp till 15% online. 

Läs mer

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter. Snabb och smidig leverans.

Läs mer

Personlig service

Ring eller maila oss, så hjälper vi dig gärna direkt.

Läs mer

Smidig betalning

Betala smidigt med swish, kort, faktura eller delbetalning.

Läs mer

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan