Stäng

ART DECO PÅ TAPETER OCH INREDNING

Art Deco, som med direkt översättning från franskan betyder Dekorativ Konst, är verkligen hett i inredningsvärlden just nu och med tapeter är det enkelt att sätta stilen och skapa karaktär. Art Deco växte fram som en motreaktion efter första världskriget när världen längtade efter framtidstro och glamour. Begreppet Art Deco blev vida känt första gången 1925 på Världsutställningen med namnet, Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes, i Paris.

Sveriges tolkning av art deco

Den svenska delen av Världsutställningen gjorde succé och svensk design fick äntligen ett internationellt genombrott. Några år senare designades fartyget M/S Kungsholmen med hjälp av Sveriges designelit och på sin jungfrufärd från Göteborg till New York gjorde det eleganta fartyget och inredningen stor succé och uttrycket ”Swedish Grace” grundades. En slags svensk, svalare tolkning av Art Deco.

Art Deco tapet från Sandberg
Art deco tapet - Grace - Från Sandberg
Art Deco tapet från Sandberg
Sandberg Rene
Tapet
1 060 kr
Sandberg Grace
Tapet
1 170 kr
Sandberg Grace
Tapet
1 170 kr
Sandberg Rene
Tapet
1 060 kr
Sandberg Kungsholm
Tapet
1 060 kr

SYMMETRI OCH GEOMETRISKA FORMER I MODERNA MATERIAL

Inredningsstilen använder sig ofta av dåtidens moderna material såsom aluminium, rostfritt stål, krom och plast. Stilen betonar symmetri, geometriska former och färgerna tenderar att vara starka och kontrasterande. Alltid med en lyxig känsla. Designer inspirerades ofta av antiken, de egyptiska pyramiderna och Orienten. Idag inspireras många av denna tidsålder och exempelvis har Sandberg tapeter tagit fram kollektionen Grace som är en hyllning till denna tid. De har också lyckats få en svensk designkänsla på dessa tapeter eftersom färgerna i kollektionen går i milda pasteller och har kontraster i guld och svart. Resultatet är mycket eleganta tapeter. 

Art Deco tapet
Art deco tapet - Chicago - Från Nobilis
Zoffany Seizo Raku Mousseaux
Tapet
1 095 kr
Nobilis Jakarta
Tapet
1 795 kr
Cole & Son Riviera
Tapet
995 kr
Cole & Son Delano
Tapet
995 kr
Nobilis Chicago
Tapet
1 715 kr

Inred med puderrosa och fjädrar

Ljuvligt, ljust och feminint. Vi har många Art Deco tapeter som passar denna stil, både med mönster av fjädrar och geometriska motiv. 

Art Deco tapet från Engblad & Co
Art Deco tapet från Engblad & Co
Casadeco Vegetal
Tapet
730 kr
Casadeco Palmette
Tapet
730 kr
Casadeco Palmette
Tapet
730 kr
Mimou Mayfair
Tapet
995 kr

THE GREAT GATSBY INSPIRERAR

Eftersom Art Deco härstammar från det glamorösa 20-talet är filmen The Great Gatsby en enastående inspirationskälla om man vill inreda i denna stil. Har man vägarna förbi New York är ett besök i Chrystler Building eller Rockefeller Center ett måste.

 

Klassiska tillverkare som Nobilis och Cole & Son har också tagit fram mönster passande för denna stil. En del har letats fram i gamla arkiv medan en del har producerats med Art Deco som inspiration. När du själv vill inreda i Art Deco-stil är det viktigt att tänka på att det är räta linjer, geometriska mönster och starka färger. Sätter man toner och mönster rätt skapar man ett personligt, glamouröst och elegant hem som känns väldigt trendigt utan att vara nervöst.

Art Deco tapet från Sandberg
Grön art deco tapet - The Muse - Från Zoffany
Art Deco tapet från Nobilis
Versace Banana Leaf
Tapet
1 185 kr
Nobilis Dar es Salam
Tapet
1 715 kr
Nobilis Dar es Salam
Tapet
1 715 kr
Zoffany Conway Poison
Tapet
1 175 kr
Farrow & Ball Enigma
Tapet
1 550 kr

I vår butik och webshop finns tusentals designtapeter i alla stilar och mönster. Vill du ha hjälp finns vår duktiga personal bara ett samtal bort. Ring oss gärna på 031-711 98 50, maila på info@engelskatapetmagasinet.se eller sväng förbi butiken mitt i centrala Göteborg. I webshopen kan du filtrera på färger, varumärken och stilar. Allt för att du ska kunna hitta den Art Deco tapet som passar ditt hem bäst.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan