Inspiration / Randiga tapeter

Ränderna går aldrig ur tiden

Oändliga möjligheter med ränder 

Ränder på tapeten är något som aldrig går ur tiden. Randigt passar lika fint både till den gustavianska stilen som till nordisk elegans. Den kan vara dramatisk men också ge ett lugnande intryck.

 

Skapa nya illusioner

Med hjälp av den randiga tapeten kan man  skapa nya dimensioner i rummet på ett effektfullt sätt. Väljer man lodräta ränder ger det illusionen av högre i tak. I de lite mindre utrymmena kan man sätta en randig tapet på tvären istället för på längden för att få intrycket av ett större och bredare rum.  På så vis upplevs rummet rymligare. Den lodräta tapeten Chepstowe stripe från Cole & Son är en sofistikerad "all-over" randig design med fina metalltrådar i två toner på en svart bakgrund. En annan lodrät tapet från Cole & Son är Wimbledon stripe ur kollektionen Festival Stripes. Finns i fem färgställningar.

 

  Stripes Chepstowe 

 Bild1) Tapeten Chepstowe stripe från Cole & Son Bild2) Wimbledon stripe från Cole & Son

                                                                                                                      

 

Den gustavianska stilen

Efter rokokons korta men intensiva glansperiod uppstod en motrörelse som åter hyllande de klassiska idealen. Rokokon representerade det lekfulla och oregelbundna. Den gustavianska stilen däremot karakteriserades av stränghet och symmetri. Man behöll visserligen elegansen och lättheten men gav den en tillstramad form. Blomstermotiven som var ett så utmärkande drag inom rokokons formvärld fanns kvar men blomslingorna stramades till och bands genom linjeornament och girlanger. Särskilt berömda blev de fransktillverkade s k panoramatapeterna, där motivet utan upprepning täckte alla väggarna i rummet. Ett hundratal av dessa prakttapeter letade sig upp till Norden och finns på våra slott och herrgårdar.

 

Duro Historiska  Stripes Pavilion Col & Son

Bild1Tapet Västansjö från Duro Bild2) Tapeten Stripe Pavilion från Cole & Son

 

Moderna ränder

Att använda sig av de randiga tapeterna till den moderna inredningen är ett sätt att bryta av och skapa en annorlunda effekt. En bredrandig tapet som fungerar fint i de mer nutida miljöerna är Tapeten Sigvard från Sandberg. Med en bakgrund i offwhite med ränderna i dovt mörkt varmgrått och gråsvart. Den klassiska blockranden är designad av Karolina Kroon. För att skapa effekten av en plåtvägg kan man använda sig av den populära tapeten Ponti från Osborne & Little har ett enastående rykte för kvalitet och kreativitet. En helt fantastisk tapet med mönster som ger en stående vågig effekt.

 

  

 Bild1) Tapeten Sigvard från Sandberg Bild2) Tapeten Ponti från Osborne & Little

 

 

Nordisk elegans

De mer dova ränderna smälter fint in i vår nordiska inredningsstil. En tapet i vita toner från Eco's kollektion White Light. Ojämnt tryckta små prickar bildar ett större mönster.

 

 

Tapeten White light från Eco tapeter

 

Fjäderplymerna i tapeten Grace för tankarna till bubblande champagne, grafisk art deco, flärd och lyx. Från svenska Sandberg, designad av Karolina Kroon. Ytterligare en tapet från Sandbeg är Carl, är en smalrandig tapet i två olika färger. Designad av Sissa Sundling.

 

 

Bild1) Tapeten Grace från Sandberg  Bild2) Tapeten Carl från Sandberg 

 

TAPETER I BUTIK OCH WEBSHOP

Vi har mängder med randiga tapeter och det finns många varianter från bland annat Intrade, Midbec, Tapetterminalen och Sandberg och Boråstapeter. Är det något särskilt mönster eller känsla du är ute efter så maila oss gärna en bild så kan vi ta fram liknande till dig, som du inte hittar i vår webshop. Vår duktiga personal är bara ett samtal bort. Ring oss gärna på 031-711 98 50, maila på info@engelskatapetmagasinet.se eller sväng förbi butiken mitt i centrala Göteborg

Ett urval av några randiga favoriter

Mimou Flow right
Tapet
895 kr
Sandberg Marcel
Tapet
870 kr
Boråstapeter Shirting
Tapet
695 kr
Sandberg Filippa
Tapet
960 kr

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
 
Stäng