Stäng
Tips & Råd / Tips för att komma igång med renoveringen

Tips för att komma igång med renoveringen

Vad är viktigt att tänka på för att lyckas med sitt hem? Att inreda sitt hem är idag en stor trend. Vi definierar oss själva alltmer med våra boenden och inspiration är lätt att få via t.ex. Instagram eller Pinterest. Vi berättar här hur vi tycker att du ska börja för att lyckas. 

inspireras 

Det är viktigt att tänka på helheten i ett både ett enskilt rum och i hela hemmet. Fastän det kan vara långt mellan rummen, förflyttar man sig snabbt och bär synintrycken med sig. Är helheten samma så känns ytorna också större. Genom att kolla på Pinterest, Instagram och läsa inredningsmagasin (som t.ex. Sköna Hem, Elle Deco, Plaza Interiör) får du en bra överblick över vad du gillar och inte gillar. Besök sedan oss i butiken för att få guidning. Har du hittat en känsla du vill skapa kan vi ge dig tips om både tapeter som förhöjer känslan eller färgtoner som passar ljust ditt hem. Ett tips kan vara att ta med något färgprov från ditt hem. T.ex. en soffkudde att utgå från. Då får man ofta en känsla att bygga vidare på. Vill du ha mer hjälp än den vi kan ge i butiken så gör vi även inredningsuppdrag som du kan läsa mer om här. Tillsammans skapar vi då det du vill ha. Att se tapeter, tyger och målarfärg i vekligheten är A och O för att lyckas. Färgtoner och kvalitéer måste upplevas i verkligheten. Något som ser bra ut på en bild, kanske upplevs platt i verkligheten. Tapetinspiration hittar du på vår Pinterest, Instagram eller vår inspirationssida här i webshopen.

 

Låna hem eller beställ prover 

När du hittat de tapeter och färger som ger den känslan du är ute efter är det alltid värt att låna hem både tapetavsnitt från butiken (eller beställa tapetprover i vår webshop), och provmåla upp de kulörer du tänk på tex lister eller väggar. Det är bra att se både tapet och färg i olika ljus eftersom det ofta skiljer sig markant från butikens ljus. Ofta ser man direkt vad som inte passar och det är alltid värt att det tar några besök, så att allting blir precis som du har tänkt dig.

beställ tapetprover 

 

För att enklare kunna se hur en viss tapet kommer att se ut hemma hos dig så erbjuder vi möjligheten att beställa hem tapetprover. Ett perfekt sätt för dig att få en känsla för tapeten samt att kunna se hur både färger och mönster ser ut i verkligheten då det alltid kan skilja lite från bilderna. 

 

Tapetprov beställs under respektive vara i webbshopen.

budget och uträkningar 

Att räkna ut åtgången av antalet tapetrullar är vi experter på. Kom in med din ritning i butiken eller maila den till oss så ser vi till att se hur mycket du behöver och vad kostnaden kommer bli.

 

renoveringen 

Vare sig det är en fullkomlig totalrenovering eller endast en renovering ”light” ska det göras. Mycket går att göra själv idag och mer handfasta tips hittar du här. Vill du ha tips på duktiga målare kan du alltid fråga oss i butiken. Vi samarbetar även med snickare som sätter upp gardiner. När underarbete, målning och tapetsering är klar är det bara att inreda och flytta in.

 

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Hos oss får du mer rabatt ju mer du handlar. Upp till 15% online. 

Läs mer

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter. Snabb och smidig leverans.

Läs mer

Personlig service

Ring eller maila oss, så hjälper vi dig gärna direkt.

Läs mer

Smidig betalning

Betala smidigt med swish, kort, faktura eller delbetalning.

Läs mer

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan