Våra tjänster / Gardiner & Sömnad

Syateljé i Göteborg

Sömnad av gardiner och inredning

Behöver du hjälp med sömnad av gardiner och annan heminredning? I Engelska Tapetmagasinets syateljé syr vi allt från enklare gardinlängder till skräddarsydda lösningar. I syateljén, som ligger i vår butik på Västra Hamngatan 18 i centrala Göteborg, arbetar våra sömmerskor med små och stora sömnadsprojekt för både privatpersoner och företag.

 

Kontakta oss för rådgivning och offert

Sömnad - rådgivning och beställning i butik

I vår butik är du omgiven av hela vårt sortiment. Tillsammans går vi igenom dina tankar och idéer och tar fram förslag. Under våra öppettider i butik är du alltid välkommen in för rådgivning. Är du i behov av mer hjälp med val av textilier kan du boka tid med vår kunniga butikspersonal. Du sköter då både mätning och montering själv. Känner du att du behöver hjälp med det praktiska, såsom mätning och montering, har vi även en lösning för dig. Boka en tid direkt 031-7119850 eller maila oss på info@engelskatapetmagasinet.se

 

Kostnadsfri tidsbokning 60 min

Sömnad - Hembesök

För dig som vill ha en helhetslösning med val av gardintyger, mätning samt montering. Med fingertoppskänsla och lyhördhet för dina önskemål tar vi oss an ditt projekt. Så här går det till:

 

1. Ett första möte på plats i butiken för att diskutera dina önskemål, behov och budget.

2.  Hembesök hos dig. Vi tar mått och går igenom valen.

3. Presentation av tygförslag hos oss. Tillsammans kommer vi fram till vad som passar.

4. Återkoppling med prisförslag/offert och efter godkänd offert vi enligt överenskommelse.

5. Sömnad av vår egen syateljé.

6. Montering av gardiner med både snickare och inredare på plats, enligt överenskommelse.

 

Pris: 650 kr / tim exklusive tyger, sömnad och monteringssnickare. Vårt första besök och vår mätning ingår vid köp över 30 000 kr.

Små och stora sömnadsprojekt

Vi tar oss an både små och stora projekt. Vi arbetar med privatpersoner och företag. Inspireras av våra tidigare projekt här.

Gardinsömnad

Sömnad av gardiner hos Engelska Tapetmagasinet. I vår syateljé syr vi måttanpassade gardiner, hissgardiner och mycket mer, helt enligt dina önskemål. Vanliga typer av gardiner som vi syr:

 • Hissgardiner
 • Veckbandslängder
 • Wavebandslängder
 • Kappor
 • Franska 1700-tals rullgardiner
 • Öljettlängder

Möbeltapetsering

Varför köpa nya möbler när du kan klä om dina favoriter? Vår syateljé klär om stolsitsar, syr dynor, sänggavlar och gör andra enklare tapetserarjobb. När du vill klä om en fåtölj, soffa eller andra möbler samarbetar vi med tapetserare i Göteborg och runt om i Sverige. Vi hjälper dig hitta rätt tyg som vi sedan levererar direkt till din tapetserare eller hem till dig. Vi har ett stort utbud av slitstarka möbeltyger för fåtöljer, soffor, stolar, sänggavlar, fotpallar eller annat som du vill klä om.

Skräddarsydd heminredning

Vi syr även upp övrig heminredning helt efter dina önskemål. Det kan till exempel vara:

 • Överkast
 • Kuddar
 • Sängkappor
 • Dynor
 • Dukar
 • Lambrekänger

Högkvalitativa tyger från välkända varumärken

I butiken hittar du ett brett utbud av tyger med höga krav på designinnehåll och kvalité. Klassiska gardintyger och möbeltyger blandat med trendiga mönster och ny design. Som tillbehör har vi ett stort utbud av gardinstänger, svarta smidesstänger, motordrivna gardinskenor, takfästen från Lindhs eller handgjorda kornisher.

Hos oss kan du välja på tyger i olika prisklasser och du hittar bland annat sammetstyger, linnetyger, satin, trevira, ull och mycket mer. Vi har ett stort sortiment i butiken och ett urval av alla våra tyger hittar du i vår webbshop. Är det något du söker som du inte hittar här, går det naturligtvis bra att beställa det ändå. Ring oss på 031-711 98 50 eller maila oss på info@engelskatapetmagasinet.se så hjälper vi dig.

 

I vårt sortiment hittar du tyger på dubbel bredd, mörkläggande textilier, möbeltyger, linnetyger, mönstrade tyger och tunna voiler. I butiken hittar du ett stort sortiment av tyg på metervara från varumärken som bland annat Astrid, GP & J Baker, Christian Lacroix, Cole & Son, Colefax & Fowler, Designers Guild, Emma von Brömssen, House of Hackney, Jane Churchill, Josef Frank, Liberty, Manuel Canovas, Mulberry, Romo, Sanderson, William Morris med flera.

Kika in i vår syateljé i Göteborg

 

 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan