Stäng
Varumärken / William Morris & co

William Morris & co tapeter och tyger

William Morris & co

Hos oss hittar du ett komplett sortiment av tapet, tyg och inredning från Morris & Co. Vi har många tapeter på lager för snabb leverans. William Morris är en av världens mest kända tapetdesigner. Några av de mest populära mönstren från Morris & Co är bl a Willow Bough, Pimpernel och Chrysanthemum Toile, som finns på både tapet och som tyg.

Filtrera nedan eller byt varumärke
William Morris & co
Sortering:
William Morris & co Bramble
Tapet
1 175 kr
William Morris & co Acanthus
Tapet
1 175 kr
William Morris & co Arbutus
Tapet
1 075 kr
William Morris & co Daisy
Tapet
1 175 kr
1 2 3 ... 22 Nästa »

 

HISTORISKA TAPETER OCH TYGER DESIGNADE AV MÄSTAREN WILLIAM MORRIS

Engelska Tapetmagasinet har alltid sålt tapeter från Morris & Co. William Morris levde 1834–1896 och är mycket känd för sina mönster på tapeter och tyger.
Hans stil hör främst hemma hos Arts & Crafts, mönstren har en tidlös känsla och har egentligen aldrig varit ur produktion. William Morris är en av världens genom tiderna mest välkända tapetdesigner. Han gjorde revolt mot industrialismen och dess massproduktion och hyllade istället hantverket och ville göra det tillgängligt för hela folket. William Morris gjorde snabbt succé då både kungligheter och privatpersoner började tycka om hans verk.

 

Många av mönstren skapade William Morris själv, men hans assistent John Henry Dearle (1859–1932) gjorde några av de mest välkända mönstren, såsom Golden Lily och Blackthorn. Hans dotter Mary, som kallades May Morris (1862–1938) var en av de ledande kvinnliga pionjärerna inom den brittiska Arts & Crafts-rörelsen. Specialiserad på broderi designade hon några av Morris & Co´s viktigaste textilier, bland annat Honeysuckle, som också finns som tapet. 2019 släpptes kollektionen Melsetter med tapeter och tyger inspirerade av Mays design.

När Morris design blev omodern i början av 1900-talet köptes företaget upp av Sanderson, som förvaltar det väldigt väl. De ger ut många av mönstren som tyger och idag säljer vi både tapeter, tyger, brickor, paraplyer och annat spännande med dessa odödliga klassiker på. Tapeter och tygerna med Willow Bough, Strawberry Thief och Honeysuckle & Tulip är omtyckta av många generationer - och är idag populärare än någonsin.

 

Ett klassiskt citat från William Morris är lika aktuellt idag: "Have nothing in your house that you do not know to be useful or believe to be beautiful".

 

SVERIGES STÖRSTA TAPETBUTIK ONLINE

Med Sveriges största sortiment av tapeter hoppas vi att du vill börja inreda ditt hem med oss. Engelskatapetmagasinet.se har ett brett sortiment av tapeter av hög kvalité och i alla prisklasser. Vad du än är ute efter så hittar du det hos oss. Du hittar tusentals tapeter och tyger i vår webshop och ännu mer i vår butik som legat i centrala Göteborg sedan 1899.  Unik design blandas med tapeter och tyger från de största leverantörerna. Vill du ha hjälp med tips och råd eller att räkna ut antal rullar så har vi alltid personlig service, både i butiken, per telefon eller mail. 


Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår instagram

Mängdrabatt

Hos oss får du mer rabatt ju mer du handlar. Upp till 15% rabatt online.

Läs mer här >>

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter och tyger. Snabb och smidig leverans.

Läs mer här >>

Personlig service

Ring eller maila oss, så hjälper vi dig direkt.

Läs mer här >>

Smidig betalning

Betala smidigt med swish, kort, faktura eller delbetalning.

Läs mer här >>

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan