Inspiration / Nordisk Elegans

Nordisk elegans

Den avskalade och typiskt skandinaviska stilen

I Norden är vi beroende av att släppa in mycket ljus under vinterhalvåret och ofta resulterar detta i ljust färgsatta hem framför mörka toner. Att skapa en ljus känsla, innebär inte att man måste ha kallt vita väggar, utan med lite finess kan man lyckas skapa en varm och ombonad miljö som ändå känns öppen och ljus. Att genom istället blanda ljusa pasteller, neutraler, metaller och diskreta mönster uppstår någon slags nordisk elegant stil. Material som mässing hjälper till att skapa reflektioner, naturliga material som glas, marmor, mässing och trä påminner oss om naturen (för alla dessa mörka dagar när vi föredrar soffan framför naturen). Detaljer består ofta av rena linjer med kantiga former som mjukas upp i kombination med pasteller i turkost, ljust puderrosa och benvitt.

 

Svenska tapeter från Mimou.   Eucalyptusblad

Bild 1) Tapeten Nagano från Mimou.  Bild 2) Tapeten Marais från Mimou. 

 

INREDNING SOM PASSAR STILEN

Möbler som används är i ljusa träslag, med svensk, dansk, finsk (och även japanask) design som exempelvis stolar från Hans Wegner, Börge Morgensen, soffbord från Muuto, marmorbord från QX Denmark och ljusstakar från till exempel Klong eller Svenskt Tenn. Känslan blir en slags blond glamour. Som i alla hem behövs det mycket vackra blommor och just denna stilen mår bra av en vacker vas med grågröna eucalyptusblad, vita ranuncler och aprikos tulpaner.

 

Klong Gloria ljusstake i mässingO Table i mässing och marmor.Borge Mogensen stol J39.

Bild 1) Ljusstaken Gloria från Klong. Säljs i vår butik i Göteborg. Bild 2) Soffbord O Table från QX Denmark.
Bild 3) Stolen J39 från Börge Mogensen.

 

TAPETER

När det kommer till tapeter, målarfärg och tyger är det ljusa toner som gäller när man vill skapa denna stil. Design från Mimou, Emma von Brömssen, Eco, Boråstapeter och Sandberg har många fina alternativ. 

 

  Sandberg Tapet Otto

Bild 1) Tapeten Otto från Sandbergs kollektion Grace.

 

LJUSA RUM BEHÖVER INTE BARA HA VIT FÄRG

Är man ändå inne på att måla allt i sitt hem i vitt är det viktigt att använda flera toner av vitt för att få kontraster, djup och skuggor. Väljer man att göra allt i samma får det en känsla av att man ”doppat” rummet i vitt. Vackra saker, som fönsterfoder, dörrlister, kakelugnar och annat tenderar också till att hamna i skymundan och syns bättre när man sätter en mjuk kontrast till dem. Bland Farrow & Balls färger finns tex Old White som är fantastiskt fin färg på dörrfoder och tillsammans med Slipper Satin ger det en känsla av vitt, men med mjuka kontraster. 

 

Farrow and Ball farg   Farrow and Ball farg   Farrow and Ball farg

Bild 1) Moodboards på färger från Farrow & Ball. Genom att välj neutraler som går i samma toner skapas en sammanhållen känsla. 

 

I vår butik och webshop finns tusentals designtapeter i alla stilar och mönster. Du hittar också målarfärger från bland annat Little Greene, Farrow & Ball, Designers Guild och Nordsjö som du enkelt kan handla online. Vill du ha hjälp finns vår duktiga personal bara ett samtal bort. Ring oss gärna på 031-711 98 50, maila på info@engelskatapetmagasinet.se eller sväng förbi butiken mitt i centrala Göteborg. I webshopen kan du filtrera på färger, varumärken och stilar.

 

Skapa stilen med rätt tapet och detaljer

Au fil des Couleurs Kube
Tapet
3 895 kr
Sandberg Agnes
Tapet
690 kr
Ferm Living Grid
Tapet
750 kr
Sandberg Gryning
Tapet
2 075 kr
Orac Decor R07
Takrosetter
325 kr
R07
Sandberg Otto
Tapet
960 kr
Thibaut La Farge
Tapet
1 340 kr
Missoni Rex
Handduk
fr. 185 kr
Rex
Lexington Herman
Tapet
895 kr
Klong Constella, silver
Ljusstake
650 kr
Jessica Zoob Breathe
Kudde
1 350 kr

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
 
Stäng