Våra tjänster / Inredare / Möt våra inredare

Möt våra inredare

I vår inredningsateljé i Göteborg arbetar våra inredare Josefine och Catarina. Med erfarenhet och kreativitet tar de sig an små och stora projekt i privata bostäder såväl som offentlig miljö. Alla projekt har olika förutsättningar och det avgör utgångspunkten för hur projektet läggs upp. Uppdragen varierar i omfattning och kan handla om allt från en komplett inredning av ett hus, till att uppdatera gardiner på ett kontor. Lär känna våra inredare och ta del av deras bästa tips och idéer för att lyckas med inredningen. Hur skapar man balans och en röd tråd med hjälp av textilier, tapeter och färgsättning? Det och mycket mer svarar våra inredare på här.

"Vi utgår i första hand från huset eller lägenhetens karaktär. Utifrån det bygger vi vidare för att få en röd tråd och skapa ett personligt hem."

Hur tar jag reda på hur jag vill inreda mitt hem?

Börja med att leta inspiration – på Pinterest, Instagram, i tidningar, i butiker eller hos vänner och familj och spara ner allt i en mapp digitalt eller fysiskt. Till slut kommer du märka att du dras till en viss stil, färg, mönster eller material.

 

 

Hur hittar ni som inredare inspiration till ett projekt?

Vi utgår i första hand från huset eller lägenhetens karaktär. Det kanske finns befintliga möbler och textilier på plats, och det är mixen av gammalt och nytt som ska ge harmoni i den nya inredningen. Utifrån det bygger vi vidare för att få en röd tråd och skapa ett personligt hem.

 

 

Vilket är ditt bästa tips för att lyckas?

Våga! Våga vara lite djärvare vad gäller användandet av färg, våga mixa olika mönsterbilder, kombinera stilar och blanda gärna gammalt med nytt. Utgå från ditt liv, vad du tycker om att göra och hur du spenderar din tid hemma. Tänk till innan du hakar på trender och gör gärna en personlig tolkning, på så sätt håller det också över tid.

 

Hur får jag till den röda tråden?

Börja med att ta reda på vilken stil och känsla du vill ha i rummet. Den röda tråden kan vara en färg, ett material eller en ljussättning – det beror helt på rummets förutsättningar. Det kan vara svårt att få till den röda tråden, här kan det vara bra att ta hjälp av en inredare som utifrån dina idéer kan skapa en helhet.

 

 

Hur tänker du kring färgsättning i hemmet?

Det finns en ängslighet kring att inreda med mycket färg, mönster och material idag. Men ofta är det just mixen som skapar en trivsamhet och en ombonad känsla. Så länge man utgår från en färgskala eller ett färgtema där färgerna på något sätt harmoniserar eller kompletterar varandra så kommer det bli enklare att få till en helhet som funkar. En färgskala är grunden i en inredning och vi håller oss alltid till den vi tagit fram – oavsett om det handlar om gardiner, matta eller färgsättning av en hall.

 

 

Vad är balans i inredningen för dig?

Balans för mig handlar om att harmonisera inredningen och använda sig av en genomtänkt färgsättning och färgtema. På så sätt kan du använda vilka mönster och stilar du vill och ändå skapa en balanserad inredning.

 

 

Vilket är ditt favoritrum att inreda?

Barnrum! Där kan jag vara kreativ och gå loss med färg och mönster. Det kan ge barn så mycket att få växa upp i ett kreativt, roligt rum också. De uppskattar det på ett helt annat sätt än oss vuxna.

 

"Balans för mig handlar om att harmonisera inredningen och använda sig av en genomtänkt färgsättning."

Har du några tips för att lyckas med gardiner?

Häng gardiner i taket eller högt upp på väggen om det är möjligt, det ger en illusion av ett högre tak även om du har normalhöjd. Om du har en vacker stuckatur som du vill framhäva sätter du gardinstången precis under, fäst på väggen. Låt inte gardinerna täcka för mycket av fönstret, om de precis täcker fönsterkarmen eller nischen så får du känslan av ett större fönster med mycket ljusinsläpp. Gardinstång eller skena ska helst vara längre än fönstrets bredd, på så vis kan gardinerna bre ut sig ordentligt för att skapa ännu mer rymd. Välj rätt textil, färg, mönster, storlek och längd - här kan vi hjälpa dig med planeringen för att maximera rummets potential.

 

 

Hur får man till helheten?

Att addera textilier i hemmet är en av de viktigaste pusselbitarna för att skapa ett trivsamt och personligt hem. En regel kanske det inte är, men att mixa och matcha material, mönster och stilar i en enhetlig färgskala, gärna med någon eller några kompletterande färger, brukar bli bäst. 

 

 

Vad har era kunder för önskemål idag?

För privata hem handlar det mycket om att harmonisera, få till helheten och skapa en röd tråd. Många kommer till oss med frågor om hur man inreder nyproduktion med stora rum och öppna planlösningar. Det finns också ett intresse av att bevara och återskapa gamla miljöer i till exempel sekelskifteslägenheter och funkisvillor och där har ju vi en stor fördel i och med vår långa historia inom tapeter – som ju är ett enkelt sätt att hitta tillbaka till en specifik stilepok. I offentlig miljö spelar varumärke en stor roll samt gäster, kunder och anställdas välbefinnande.

 

Hur tänker du när du inreder med tapeter?

Tapeter ligger oss varmt om hjärtat såklart och vi har ett enormt sortiment av tapeter i olika stilar, mönster och färger att välja från. Det finns så mycket möjligheter med tapeter – den kan vara fokuspunkten i ett rum men också sättas enbart för att ge textur och liv till en vägg. Det beror helt på stil och färgsättning vilken tapet som funkar, men jag brukar tänka att tapeten ska spegla den personliga stilen väldigt väl så att man vill ha tapeten under en lång tid.

 

 

Varför ska man anlita en inredare?

Egentligen av alla anledningar vi tidigare tagit upp här. Det kan vara svårt att identifiera sina behov och sin smak, veta hur man får till helheten och den röda tråden, samt hur man ska tänka kring färg och material. När du tar hjälp av en inredare behöver du inte veta allt, det räcker med en vag idé om vad du tycker om och vilka behov du har – så väver vi ihop det till en fungerande helhet.

 

Kontakta våra inredare

Engelska Tapetmagasinet erbjuder inredningstjänster för privata hem och offentliga miljöer. Bland våra kunder hittar du privatpersoner, kontor, restauranger och hotell. Våra inredare Josefine och Catarina utgår från vår butik och inredningsateljé på Västra Hamngatan 18 i Göteborg, men arbetar över hela Sverige. Beroende på ditt behov kan vi göra ett hembesök, ta ett första möte i vår inredningsateljé i Göteborg eller helt digitalt. Oavsett om du behöver inredningshjälp hemma eller vill skapa en trivsam miljö för dina restauranggäster, så hjälper vi dig från idé till montering. Kontakta någon av våra inredare direkt eller boka inredare här.

Inredare Göteborg - Catarina

 

CATARINA SJÖDIN

catarina@engelskatapetmagasinet.se

Tel: 0733-98 39 58

Inredare Göteborg - Josefine

 

JOSEFINE SANDERSSON

josefine@engelskatapetmagasinet.se

Tel: 0733-98 39 57

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan