Stäng

Kökstapeter i olika stilar

Köket har blivit hjärtat i våra hem. Det är här vi umgås och lagar mat tillsammans med familj och vänner. Vi vill att köket ska vara både praktiskt, hemtrevligt och mysigt. Det ska funka såväl till frukost som till stora festen. Beroende på vilken typ av kök du har, finns såklart även olika tapeter. Välj mellan retrotapeter till 50-talsköket, Morris-tapeter till trendiga hemmet, eller färgstarkt från Svenskt Tenn och Josef Frank. Här har vi valt ut populära tapeter som våra kunder gillar. De är nödvändigtvis inte i vinyl men passar fint i kök, rent mönstermässigt. Generellt så håller papperstapeter mycket hög kvalite och går ofta att torka av, dock klarar de inte fettfläckar (så som vinyltapeter gör i större utsträckning) utan där det stänks måste man sätta kakel eller måla. Hos oss hittar du ett stort urval från alla välkända leverantörer. 

Ge en känsla från förr med historiska tapetmönster

Vare sig du vill köra på gammaldags intryck i hela köket eller bara på en del av köket så har vi otroligt många historiska tapetmönster att välja och vraka mellan. Det finns många sätt att jobba med historiska tapeter i köket. Strävar du efter att hela köket ska återge en känsla från förr så kan du komplettera med gammaldagsa möbler i trä och textilier i tvättat linne. Vill du däremot få en modernare känsla så kombinerar du en gammaldags historisk tapet med moderna möbler och tillbehör i kanske metall eller varför inte mässing? Historiska tapeter går aldrig ur tiden och fungerar utmärkt i husets alla rum, lika fina i köket som i vardagsrummet. 

Kökstapet Pimpernel från William Morris
Kökstapet Rosenvinge från Boråstapeter
Rutig kökstapet från Sandberg
Osborne & Little Cervo
Tapet
1 025 kr
Sandberg Rut
Tapet
900 kr
Rut
Boråstapeter Rosenvinge
Tapet
749 kr
Sandberg Hildasro
Tapet
990 kr

Kökstapeter i retrostil

Att ta in retrotapeter i köket är en god idé för den som vill skapa en glad och livlig känsla kring detta rum. Levande och lekfullt blir ofta intrycket av en färgglad retrotapet och humöret har en tendens att följa sin omgivning. En retrotapet ger, som de flesta andra livliga tapetstilar, olika intryck beroende på möbler och tillbehör. Är du allt för gammaldags retro? Lägg till några gamla trämöbler och typiska inredningsdetaljer i retro-stil. Gillar du lite modernare retro? Matcha med nya moderna vitvaror, möbler och textilier så har du ett modernt, glatt och stilfullt kök. 

Retrotapet från Hanna Werning
Retrotapet från Sandberg
Retrotapet från MissPrint
MissPrint House Plants
Tapet
995 kr
Josef Frank Vårklockor Vit
Tapet
1 000 kr
Josef Frank Eldblomman röd
Tapet
1 000 kr
Josef Frank Söndagsmorgon
Tapet
1 000 kr
Hanna Werning Koralläng
Tapet
799 kr

Jordnära toner i köket

Jordnära och dova färger på väggarna skapar en harmonisk och avslappnande miljö. Vi har ett stort utbud taper i jordnära toner, både med mönster och helt enfärgade som passar perfekt i köket. Vi slår också ett extra slag för färgen. Att inte bara måla väggar utan även köksluckor, skåp och bord i jordnära toner känns helt rätt i tiden. 

Tapet från William Morris
Tapet från Little Greene
Tapet från William Morris

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan