Stäng

Vår historia

Engelska Tapetmagasinet grundades 1899 i Göteborg, på Västra Hamngatan, mitt i stan. Lokalen är ett särskilt kapitel för sig. Det är en gammal bankhall och på väggarna sitter det fortfarande en fantastisk mahognypanel. I våra vackra lokaler har många olika trender och stilar på tapeter passerat för att sedan återkomma några decennier senare. Intresset för inredning har växt otroligt de senaste åren och just tapeter har blivit väldigt trendigt. Det som Engelska Tapetmagasinet specialiserade sig inom var att just importera engelska tapeter till den svenska marknaden. Något som blev, och fortfarande är, oerhört populärt. Numera har vi tapeter från hela världen representerade i både butik och webshop och ända sedan vi grundades har vi sålt tapeter till privatpersoner, fastighetsföretag, inredare och målerifirmor. 

 

Numera säljer vi mycket mer än tapeter men just tapeter är en stor del av vårt DNA. Vi har idag en stor avdelning med tyger, massor med kuddar och inredningsdetaljer till ditt hem och naturligtvis hittar du även målarfärger och tillbehör hos oss. Våra egna inredare hjälper även till ute hos privata hem, kontor eller större projekt som till exempel hotell.

 

Här har vi samlat några urklipp, främst annonser som varit införda i diverse tidningar genom åren.

 


Så här såg Engelska Tapetmagasinet ut i slutet av 1800-talet eller i början 1900-talet. 

 


"TAPETER från de enklaste till de mest exklusiva"


"Högeleganta, handtryckta dekorer"


"En stilfull tapet, de fyra årstiderna, av Jean Baptiste Huet 1745-1811. Vårt eget mönster, som i original finnes på slottet i Fontainebleau. Tillverkas i 5 olika färgställningar."


"Skördefesten Empire Diagonal - tre axplock bland våra otaliga mönster - av vilka svenska slotts- och herrgårdsmönster ju är vår specialitet. Bland nyheterna kan nämnas handtryckta konstnärsmönster och dekorer i utsökt utförande. För övrigt smakfulla tapeter i alla prislägen."


"Tapeter av hög klass såväl som billiga i rikaste variation. Stor kollektion även i vackra äldre Slotts- och herrgårdsmönster. Det nyaste i TEKKO, SALUBRA m fl specialitéer."


"Tapeter - Svenska konstnärstapeter - Specialité: Slotts- och Herrgårdsmönster"


"Tapeter..för det kritiska ögat"

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan