Inspiration / Måla köksluckor

Måla köksluckor

Förändra ditt kök genom att måla om väggar, köksluckor eller kanske bara ett skåp. Färg gör stor skillnad till ett rum och på ett par dagar så har du ett helt nytt kök! Köket sägs ofta vara hemmets hjärta och när vi spenderar mycket tid i köket vill vi inte bara att det ska vara praktiskt, utan även passa in med resten av hemmet. Har du ett välfungerande kök men ändå tycker att det behöver fräschat till eller renoveras är det en bra idé att börja med att måla om köksluckor, väggar, lister och hyllor. Du kan enkelt måla om med pensel, roller eller lämna in för sprutlackering av dina köksluckor. Genom att även byta knoppar och beslag kan du få känslan av ett helt nytt kök!

 

Variationerna på köksstilar är stor och vi ser allt från klassiska köksfärger i beige, grått, vitt och greige.De senaste åren har grönt varit oerhört populärt på till exempel de populära shakerköken. Det är också vanligt att man målar underskåpen i en färg, för att sedan måla högskåpen eller köksön i en annan. Hos oss köper du färg från Little Greene och Farrow & Ball. Bägge varumärkena har sina respektive kvalitéer för olika ytor i kök. Allt går att läsa om under respektive produkt. De går också alldeles utmärkt att sputmåla, penselmåla eller använda avsedd roller. Är du minsta osäker är du alltid välkommen att besöka oss, ringa eller maila så hjälper vi dig gärna.  

 

Rosa kök med mörka köksluckor

Jordnära toner

Här kombineras den ljuvlig smutsrosa tonen Sulking Room Pink No.295 på väggarna kombineras här en svart nyans med mycket rött i sig - Paean Black No.194. Bägge från Farrow & Ball. 

Mörkgrå köksluckor Little Greene

Klassiskt shakerkök

Till det varma ekgolvet  passar det fint med den mörkare gråblå färgen Juniper Ash 115 från Little Greene.  Listerna och väggarna har målats i kulören Shirting 129 som är en klassisk vit färg helt utan optiska vitmedel. 

Kök med gröna väggar Trenon

Treron No. 292

En grön ton klassisk ton från Farrow & Ball. Färgen känns klassisk och passar fint i historisk miljö. Den är den även vacker i moderna kök där man använder mycket naturliga material. Vackra accentfärger är till exempel Mahogany No. 36 och Cinder Rose No. 246.

 

Färgglatt kök

Färgglatt kök

Detta färgglada wow-kök har fått väggarna målade i kulörern Beverly No. 310 och kökslyckorna vackert blå  Selvedge No. 306. Bägge från Farrow & Ball. 

Färgpenslar

Måla enkelt

Våra färger kan du antingen måla med pensel, rolla eller sprutlacka. Ge tex ett nytt eller gammalt IKEA-kök ett personlig uttryck med ny färg. Var noga med att göra rätt underarbete för att färgen ska få bra vidhätning och hålla år efter år. 

Ljust kök från Farrow & Ball

Hardwick White No.5

Det är alltid vackert med ett ljust kök. Här i kulören Hardwick White No.5 från Farrow & Ball. En klassisk och älskad grå-greige färg. Beroende på vad den kombineras med så får den olika uttryck. Bägge från Farrow & Ball. 

Grågrönt kök Verandan Carl Larsson

Ljusbeiga väggar i köket

Kombinera dina köksluckor med den varma och  ljusbeiga färgen Verandan från Little Greene. Måla gärna både väggar, paneler och element men var noga med att använda rätt kvalité och grundfärg för olika ytor.

Kök med gröna väggar De Nimes

De Nimes No.299

Den gråblå tonen De Nimes No.299 har här kombinerat med Railings No.31 -  en mjuk svart färg med blå undertoner.  Bägge från Farrow & Ball.

 

Grönt kök Johanna Bradford Forest Moss Little Greene

Grönt vackert kök

En vacker ljust grön nyans med namnet Forest Moss  - som unikt har tagits fram av och för Cupboards & Goods i samarbete med oss på Engelska Tapetmagasinet. Färgen görs i kvalité från Little Greene.

Målade skafferier i kök

Måla skafferiet

Lägg lite extra tid på att välja kulörer till insidan av dina skåp. Ge skafferiet lite extra kärlek med toner som matchar utsidan av köket. Här kulören Stone Dark Warm 36 från Little Greene.

Gult hemtrevligt kök

Gulmålade paneler

Här är köksväggarna målade i den omtyckta off-shite kulören School House White No.291 och nedanför sitter en pärlspont som målats i den jordnära gula färgen Cane No.53. Bägge från Farrow & Ball. 

Gröna väggar till ekluckor

Gröna väggar och naturmaterial

Ett varmt och välkomnande kök där den grön färgen Normandy Grey 79 från Little Greene, blandas med naturmaterial som sten och trä. 

Rosa och grågrönt kök

Templeton Pink No.303

Kulören Templeton Pink No.303 från Farrow & Ball är en mer intensiv färg än Setting Plaster No.231 och blir förvånansvärt djup i svagt ljus, vilket skapar ett varmt och välkomnande utrymme. Kökets stommar och luckor är måalde i Blue Gray No.91

 

Grönt kök från Little Greene i färgen Garden 86

Insidan räknas

Det gör stor skillnad om man tänker till lite extra kring detaljerna. Detta kök i kulören Garden 86 har fått insidan målad i Dock Blue 252. Bägge från Little Greene. 

Blått kök Hicks Blue 208 Little Greene

Blått kök

Klassisk kök med både köksluckor och väggar i kulören Hick's Blue 208 från Little Greene. Måla med kvaliten Intelligent Eggshell för en mattare känsla för ytor som inte används lika mycket och använd istället kvalitén Satinwood på ytor som kräver ett högre slitage. 

Studio Green No. 93 Farrow & Ball kök

Studio Green No.93

Omåttligt populära färgen Studio Green No.93 från Farrow & Ball känns alltid rätt och tillsammans med naturmaterial och krispigt vitt blir det en modern känsla.

Lamp Room Grey Farrow & Ball kök

Lamp Room Gray No.88

En klassisk grågrön ton som används lika ofta till köksluckor, eller som här, till väggarna i ett stort ljust kök. Färgen Lamp Room Gray No.88 från Farrow & Ball och passar fint mot vitt, naturmaterial som trä och stål. 

Carl Larsson ett hem kök

Carl Larsson

En vacker ockragul nyans med det passande namnet Köket. Färgen från Little Greene har unikt har tagits fram av och för Cupboards & Goods i samarbete med oss på Engelska Tapetmagasinet. Bakom varumärket Cupboards & Goods finns Johanna Bradford och Mia Sahlin, som tagit fram färgkollektionen Ett Hem i samarbete med Carl Larsson-gården. 

Målat skåp i kök

Måla detaljer i kök

För att förända ett kök behöver man inte alltid göra om allt -det kan räcka med att måla om ett skåp, en hylla, en knopplist eller ett golv. Här har det gamla vitrinskåpet fått ett nytt uttryck med färgen Calke Green No.34 från Farrow & Ball. 

Grått kök

Grått klassiskt kök

En ren enkel ljusgrå nyans som passar både moderan och gammaldags kök. Kombinera gärna med kalksten eller marmor. Här kulören Raw Linen. Färg från Little Greene håller alltid högsta kvalité och har endast naturliga pigment vilket ger ett vackert djup. Den stora mängden pigment gör dessutom färgen betydligt drygare än vanlig färg. 

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Betala med Klarna

Välj mellan Swish, kort, faktura och delbetalning.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan