Inspiration / Little Greene - färger till väggar och snickerier

Måla om med miljövänlig färg från Little Greene

Låt kreativiteten flöda med målarfärger från Little Greene. I vårt sortiment hittar du bland annat inomhusfärg som väggfärg och golvfärg samt snickerifärg för utomhusbruk. Little Greene tar varsamt fram sina färgkulörer tillsammans med National Trust, en organisation som bevarar historiska miljöer i England.  Little Greene är ett familjeföretag som värnar om vår miljö. De använder endast naturliga pigment och minimerar andelen plast. Färgerna är därför höga på pigment istället för plast och det känns ju skönt att veta när det ska in i våra hem. Resultatet av färgen är en matt yta som ger ett väldigt djup. Kulörerna går också att få i snickerifärger för att måla lister, möbler eller kanske köksluckor. Little Greenes färgkartor innehåller både mjuka neutrala toner men också starkare och mustigare färger. Du kan även köpa tapeter från Little Greene. Dessa är framtagna tillsammans med English Heritage, en organisation som bevarar historiska miljöer i England. De hittar tapetfragment från olika tidsepoker och ser till att återskapa dem i nya kollektioner.

 

Nedan presenterar vi några av våra favoritfärger och stilar just nu samt tipsar om roliga och kreativa sätt att få in mer färg i hemmet. Behöver du tips inför målningen så har vi skapat guiden Så lyckas du med målningen som är speciellt anpassad för Little Greene och andra färgvarumärken vi erbjuder.

 

 

Måla med mörka dramatiska färger

Little Greene har ett stort utbud mörka och dramatiska färger för att måla både väggar, tak och golv. Även möbler och kökslådor är snyggt att måla. Mörka och murriga färger är otroligt snyggt i grönt, rött och grått som visas nedan, men finns i väldigt många mer kulörer. Att måla väggarna i mörka färger kan ge både ett elegant intryck samtidigt som det alltid känns varmt och mysigt. 

Farrow and Ball Färg - Mörk Röd
Little Greene Färg - Mörk Grå
Little Greene Färg - Mörk Grön
Little Greene Basalt 221
Färg
fr. 130 kr
Farrow & Ball Brinjal 222
Färg
fr. 90 kr
Little Greene Pompeian Ash 293
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Pleat 280
Färg
fr. 130 kr
Farrow & Ball Mahogany 36
Färg
fr. 90 kr
Farrow & Ball Railings 31
Färg
fr. 90 kr

Måla ytterdörren

Är du sugen på att hänga med trenden och måla din ytterdörr i någon fin färg? Att måla ytterdörren i lite mer vågade färger har blivit otroligt populärt de senaste åren, och visst är det snyggt? Blått och grönt i olika nyanser gör sig väldigt bra på ytterdörrar och passar för dem som vill ha något annorlunda men fortfarande lite nedtonat. Vill du däremot köra på något lite mer vågat så varför inte välja att måla ytterdörren i en stark gul eller röd färg? Otroligt snyggt tycker vi! 

Little Greene Färg - Mörk Blå
Little Greene Färg - Dovt Grön
Little Greene Färg - Gul
Little Greene Hidey Hole 307
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Woad 251
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Goblin 311
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Dock Blue 252
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Ho Ho Green 305
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Windmill Lane 296
Färg
fr. 130 kr

Skapa kontraster i rummet genom att skifta mellan mörka och ljusa färger

Det finns många sätt och anledningar till att måla rummet med kontraster av ljusa och mörka färger. Genom att använda dig av kontraster kan du på ett snyggt sätt dela av och rama in utvalda ytor eller bara skapa en spännande twist till helhetsintrycket. Kontraster med varmare färger i ljus beige och mörk grått är en mjuk kombination och dessa färger kompletterar varandra och ger en harmonisk känsla i rummet. Vill du däremot ha ett skarpare intryck så kan du välja kalla kontrastfärger i exempel vitt och svart. 

Farrow & Ball Färg - Mörk Grå
Little Greene Färg - Röd
Little Greene Färg - Vit & Grå
Little Greene Knightsbridge 215
Färg
fr. 130 kr
Farrow & Ball All White 2005
Färg
fr. 90 kr
Farrow & Ball Jitney 293
Färg
fr. 90 kr
Farrow & Ball Hague Blue 30
Färg
fr. 90 kr
Farrow & Ball Lime White 1
Färg
fr. 90 kr
Little Greene Flint 236
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Basalt 221
Färg
fr. 130 kr

Starka färger

Vi har ett stort utbud starka, sprudlande och härliga målarfärger. Lika fint att måla på väggarna som att måla om gamla möbler och skåp. Starka, glada färger smittar av sig på humöret och är även perfekt att använda i barnrum.

FArrow & Ball Färger
Little Greene Färg - Röd & Blå
Little Greene Färg - Gul
Little Greene Phthalo Green 199
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Atomic Red 190
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Smalt 255
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Mazarine 256
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Mister David 47
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Orange Aurora 21
Färg
fr. 130 kr

Måla om köket

Måla om i köket med Little Greenes stora utbud av fina kulörer. Nu är det inte bara väggar som målas i köket, något som är väldigt inne just nu är också att måla köksluckorna. Ofta i toner av grått eller beige! Så himla snyggt. Beroende på vilken färg du väljer och vad du väljer att matcha med kan du skapa både en modernare eller en mer lantlig stil. 

Little Greene Färg - Mörk Blå
Little Greene Färg - Mörk Grå
Little Greene Färg - Grå
Little Greene Loft White 222
Färg
fr. 130 kr
Farrow & Ball Treron 292
Färg
fr. 90 kr
Little Greene Pale wedgwood
Färg
fr. 130 kr
Little Greene Confetti 274
Färg
fr. 130 kr

Testa färgen hemma innan du bestämmer dig

Vill du testa färgen hemma innan du lägger en beställning? Eftersom färger kan skilja sig åt på skärm och i verklighet så rekommenderar vi att du köper en provburk eller beställer en färgkarta. Alla kulörer från Little Greene går att beställa som provburk. Om du har vägarna förbi vår butik i Göteborg så hjälper vi dig att välja kulör och blandar därefter färgen direkt i butiken.

Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER

Smidig betalning

Swish, kort, faktura, delbetalning eller välj att betala senare.
LÄS MER

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan