Stäng

Little Greene färger

Miljövänlig färg med naturliga pigment

Little Greene tar varsamt fram kulörer tillsammans med English Heritage, en organisation som bevarar äldre byggnader i England. De hittar fragment från olika tidsepoker och ser till att återskapa dem i nya kollektioner. Little Greene är ett familjeföretag som värnar om vår miljö. De använder endast naturliga pigment och minimerar andelen plaster. Färgerna är därför höga på pigment istället för plast och det känns ju skönt att veta när det ska in i våra hem. Resultatet av färgen är en matt yta som ger ett väldigt djup. Kulörerna går också att få i snickerifärger för att måla lister, möbler eller kanske köksluckor. Little Greenes färgkartor innehåller både mjuka neutrala toner men också starkare och mustigare färger. Nedan presenterar vi några av våra favoriter just nu.

 

STILRENT FAST MED FÄRG

För att lyckas med det stilrena behöver man inte hålla sig till bara vitt. Våga istället tex den vackra, dämpade färgen Ashes of Roses som är den perfekta rosa för årets trender. Vill du inte ha fullt så mycket vitt så mjuka upp med den ljusa tonen Wood Ash och variera färg på vissa ytor som tex Cool Arbour. 

Rosa väggar   Little Greene matta färger

Kulörerna Ashes of Roses, Wood Ash och Cool Arbour.

 

 

MÅLA OM KÖKET MED EN MATT LACKFÄRG

Den perfekta köksfärgen kommer från Little Greene. Blir precis sådär lagom matt så att det fortfarande går att torka av men ser matt ut för ögat. Underbar kvalité. Antingen för att måla själv eller för att sprutmåla gamla luckor. Resultatet blir som nytt. Här i kulören Lead Colour.

Lead Colour kök Little GreeneGammaldagskök målat i den perfekta grå färgen: Lead Colour från Little Greene

 

 

IMPONERA MED RÄTT YTTERDÖRR
Sätt känsla direkt i entrén genom att måla om ytterdörren i något annat än vitt eller grått. Eftekten blir fantastisk som tex här med den skarpt gula färgen Mister David eller en mer diskret färgen Celestial Blue.

Måla ytterdörren  Måla ytterdörren

Måla om dörren i knallgula kulören Mister David eller mer sobra Celestial Blue.  

 

 

MÅLA PANEL I BADRUMMET
Panelen i i badrummet har fått färgen Salix och tillsammans med en mjuk vit skapar det ett harmoniskt intryck. Trä blir inte lika hårt som kakel och den matta lackfärgen gör också sitt till lugnet.Måla om badrummet

Panel målad i lackfärgen Salix från Little Greene. 

 

 

DRAMATISKA FÄRGER
Våga tänk utanför boxen och måla både köksluckor, väggar och tak i samma färg. Resultatet är slående. Här ett kök målat i Hicks Blue, en kulör som den kände engelska arkitekten David Hicks använde när han inredde topprestaurangen i London Telecom Tower 1962. 

David Hicks kök i blått

Perfekt blå färg att måla köksluckor med. Här i Hicks Blue från Little Greene.

 

 

EFFEKT MED MÖRKT OCH LJUST
Skapa effekt genom att måla en detalj. Här är endast en del av väggen målad i kulören Knightbridge. Väggpanelen är målad i den populära färgen Scree och ger ett stillsamt och dramatisk intryck på samma gång.

Matta färger  Scree matt panelfärg

Kulörerna Knightbridge och Scree.

 

 

FÖRÄLSKAD  I BLÅTT
Inslag av blått verkar vi aldrig få nog av. Här är några av våra favoriter. Lekstugan är målad i Juniper Ash som är en gråblå dämpad kulör. Bredvid kulörern Woad som ger ett skarpare intryck men känns ändå inte skrikig. 

Blå lekstuga  Blå matt färg

Kulörerna Juniper Ash och Woad. 

 

 

TIDLÖS KLASSIKER
En tidlös klassisk färg är den mörka och dramatiska Basalt. Passar perfekt till ytterdörren eller det lyxiga sovrummet. 

Mörkblå Basalt färg sovrum  

Mysigt sovrum i mörka färgen Basalt.

 

 

LETAR DU EFTER DEN PERFEKTA MÖRKGRÖNA FÄRGEN?

Här är den! Toad är en mörkgrön färg som går i mörkt brunt. Dramatisk, mörk och helt underbar. 

Mörkgrön Toad från Little Greene

Kulören Toad passar fint både till väggar och möbler. 

 

 

HÄR SHOPPAR DU ALLA FÄRGER FRÅN LITTLE GREEN >>

 

 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan